Tussen 14 juni en 10 september 2022 kan je je huisvuilzakken naar het recyclagepark brengen!

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022 om 0u.

Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben?  Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen.

Uitzonderlijk kan je tussen 14 juni en 10 september 2022 jouw huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:

  • Je mag enkel grijze huisvuilzakken van Limburg.net binnenbrengen.
  • Je registreert het binnenbrengen via de toegangszuil. Als je nog andere fracties bijhebt, rij je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden. 
  • Je kan enkel tussen 14 juni en 10 september huisvuil in grijze Limburg.net-huisvuilzakken op het park binnenbrengen.

Er is geen extra kost verbonden aan deze zomerregeling (geen berekening op basis van binnengebrachte kilo’s). Je kan dus de officiële Limburg.net-zakken kosteloos naar het recyclagepark brengen!

Maar als je geen problemen ondervindt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar jouw huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan je woning buiten te zetten. Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen langskomt.