Speelbos Wissenboske

Kom en ontdek het speelbos Wissenboske!

Natuurlijk spelen

Dicht bij de voetbalterreinen van Terkoest ligt het bos ‘Wissenboske’. In dit bos is speciaal voor kinderen een speelbos aangelegd. Hier mogen zij buiten de paden komen en lekker spelen, met takken slepen, hutten bouwen en rond het water spelen. Niet met traditionele speeltoestellen, maar met natuurlijke objecten waarbij ze hun fantasie kunnen gebruiken. Zo wordt de beleving van de natuur vergroot. Het Wissenboske is een fantastische plek voor kinderen uit de hele regio!

Uniek

Bijzonder is dat het plan voor het speelbos samen met de Alkense jeugdraad is gemaakt. De verdere uitwerking gebeurde door de gemeente Alken in samenwerking met de bosgroep Zuid-Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Regionale functie

Het Wissenboske is een locatie van bijna 1 hectare groot. Het bos is gemakkelijk te bereiken. Het ligt vlak langs de fietsroute tussen de knooppunten 174 en 178 en op een 10-tal minuutjes wandelen vanuit het centrum van Terkoest.

Dit project werd gerealiseerd dankzij subsidies van de Vlaamse overheid. 

Bosdierenwandeling

Aan het Wissenboske in Terkoest kan je een wandeling doen op maat van kinderen tussen 4 en 8 jaar. De route is 1,5 km lang en leidt je langs 8 houten bosdieren met bijhorende weetjes en opdrachten.