De wijkinspecteurs van Alken aan jou voorgesteld

De kans is groot dat je je wijkinspecteur al eens door jouw wijk hebt zien rijden met de scooter of op de fiets. Of misschien heb je hem of haar al eens aan je deur gehad of aan school zien staan?

Van alle politiemedewerkers is de wijkinspecteur diegene die het dichtst bij de burger staat. De wijkinspecteur komt tussen in buurtgerelateerde of sociale problemen. Hij voert heel wat gerechtelijke en bestuurlijke opdrachten uit, zoals onderzoeken naar moraliteit of wapenvergunningen. Ook voert hij controles uit op vreemdelingen of domicilies.  De wijkinspecteur is aanwezig op de kleine ordediensten, zoals kermissen, braderijen, markten of wielerwedstrijden. Hij zorgt er daar voor dat alles vlot en veilig verloopt. Ook het uitvoeren van schooltoezicht is een belangrijke opdracht voor een wijkinspecteur.

Het wijkteam van Alken bestaat uit drie wijkinspecteurs. Een mooi team van ervaren politie-inspecteurs die samen alle wijkgerelateerde taken en opdrachten uitvoeren in gemeente Alken.

Maak kennis met Gery, Kristien en Kristof

Inspecteur Gery Vanholst is de wijkinspecteur met de meeste dienstjaren op de teller. Hij is al sinds 1994 actief binnen de wijkwerking van gemeente Alken. Na omzwervingen door Terkoest en Sint-Joris is Gery nu verantwoordelijk voor Alken Centrum. “Aangezien ik zelf al 30 jaar woonachtig ben in Alken en daardoor ook al zovele inwoners kende, was ik snel geïntegreerd als wijkinspecteur. Inwoners vonden heel snel hun weg naar mij, hetgeen een groot voordeel is binnen wijkwerking”, aldus Gery. 

Inspecteur Kristien Hoebrechts is sinds 1 juli 2020 verantwoordelijk voor Terkoest en het industrieterrein Kolmen. Deze goedlachse en sociale dame maakte de overstap van een interventiedienst naar wijkwerking, omdat ze graag écht tussen haar inwoners staat en een vertrouwensband met hen belangrijk vindt. Kristien: “Ik ga graag om met de oudere generatie, omdat ze door hun levenservaring zoveel leuke verhalen te vertellen hebben, maar ook de jeugd in onze wijken verdient extra aandacht. Een wijkinspecteur dient ook voor hen toegankelijk te zijn, omdat ook zij wel eens iemand nodig hebben die ze in vertrouwen moeten kunnen nemen.”

“Aangezien ik zelf al 30 jaar woonachtig ben in Alken en daardoor ook al zovele inwoners kende, was ik snel geïntegreerd als wijkinspecteur. Inwoners vonden heel snel hun weg naar mij, hetgeen een groot voordeel is binnen wijkwerking”, aldus Gery. 

Inspecteur Kristof Nulens vervoegde op 1 september 2019 het wijkteam van Alken om daar de regio Sint-Joris voor zijn rekening te nemen. Ook Kristof was jarenlang actief binnen de interventiedienst van PZ kanton Borgloon. “Als je actief bent op een interventiedienst, doe je aan brandweerpolitie en ben je louter bezig met het doen van vaststellingen of repressief optreden,” aldus Kristof. “Maar als wijkinspecteur sta je dicht bij de mensen en dien je meer communicatief en oplossingsgericht aan de slag te gaan. Het is dat sociale contact, het variabele takenpakket en de betere balans tussen het professioneel en privéleven, die de job van wijkinspecteur aantrekkelijk maken.”

Iedere wijkinspecteur in politiezone kanton Borgloon beschikt over een eigen dienstgsm, zo ook het wijkteam van Alken. Aarzel niet om hen te contacteren op onderstaand nummer. Zelfs via Whatsapp kan je hen voortaan een bericht met foto sturen over een niet-dringende melding. De wijkinspecteur neemt zijn dienstgsm niet mee naar huis als zijn dienst erop zit. Maar je mag ervan uitgaan dat zij je de volgende werkdag opnieuw contacteren als je een bericht hebt nagelaten.

Terkoest + Kolmen - Kristien Hoebrechts: 0479 87 28 69        
Sint-Joris - Kristof Nulens: 0477 91 21 24
Alken Centrum - Gery Vanholst: 0470 69 34 98