Vernieuwingswerken spoorwegbrug Meerdegatstraat

Infrabel laat de spoorwegbrug in de Meerdegatstraat vernieuwen. De oude brug wordt vervangen door een geprefabriceerde betonnen brug. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen.

Wanneer?

De werken vinden overdag (6-18.30u.) plaats van maandag 27 maart tot woensdag 17 mei.

Grote hinder

  • Tijdens de werken is er geen doorgang mogelijk voor alle verkeer (incl. fietsers en voetgangers). In samenspraak met de gemeente wordt een omleiding voorzien. Het omleidingsplan vind je bij de downloads.
  • Omwille van het gebruik van machines en spoorkranen kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen.
  • Werfverkeer in de buurt van de werken.
  • Van 1 tot en met 16 april is er geen treinverkeer tussen Hasselt en Sint-Truiden. De aangepaste dienstregeling vind je terug via de reisplanner op www.nmbs.be of https://www.belgiantrain.be/nl/travel-info/current/ongoing-disturbances-and-works of via de NMBS-app.
  • Buslijn 30 zal in deze periode de haltes Alken Industriepark II, Alken Kolmen en Alken Kapelleke (op de Meerdegatstraat) niet kunnen bedienen. Tijdelijke haltes zijn Alken Autokeuring en Alken Kapelleke (op de Steenweg).

Infrabel dankt iedereen voor het begrip en geduld. Hun teams stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Meer info

www.infrabel.be/nl/werven

E contact@infrabel.be

T 02 525 22 11