Vogelkring De Sijs

De vereniging beheert een 400-tal nesten in de omliggende natuurgebieden.
Enkele leden houden zich uitsluitend bezig met het controleren en rapporteren van de bewoonde nestkasten. Welke vogelsoorten bewoonden onze nestkasten en hoeveel jongen werden er geboren. Jaarlijks bedankt K.B.O.F.  de club voor het vele werk en het bijbehorende verslag. Ieder jaar organiseert de vereniging een natuurwandeling met gids.
In de maand augustus mag elk lid zijn of haar gekweekte vogels naar waarde laten schatten voor het komende tentoonstellingsseizoen. Vanaf 2012 gaat de aandacht naar de jeugd. Er is een jeugdkampioenschap voor siervogels voorzien.
Het volgende evenement is de jaarlijkse clubtentoonstelling. Ieder lid mag deelnemen met zijn gekweekte vogels. Deze tentoonstelling is voor onze leden gratis, na de officiele keuring van de binnengebrachte vogels is er feest. Alle kampioenen worden in de bloemetjes gezet en voor de andere deelnemers volgend jaar beter.
De vereniging houdt jaarlijks meerdere vergaderingen voor alle leden en hun vrienden.
Tijdens zulke vergaderingen is er een vogelspecialist die komt spreken over de voeding, de gezondheid en de kweekrichtlijnen.

Voorzitter

Jacques Boussu O.L.Vrouwstraat 123 3570 Alken
Tel. 011 31 59 51
GSM 0486 12 64 27

Secretaris

Ludo Schroyen Wijerveldstraat 75 3500 Hasselt
GSM 0499 25 36 12

Praktisch

LCP