Vaccinaties op volle toeren

Gepubliceerd op donderdag 13 jan. 2022 om 15.42u.
Vaccinatiecentrum Herkenrode draait op volle toeren. Op dit moment worden er extra (en open) prikmomenten voorzien voor zowel boosterprikken als de vaccinatie van 5- tot 11 jarigen.

Boosterprikken

Een boosterprik, dat is een tweede of derde prik voor extra bescherming, biedt talrijke voordelen. Ze zorgt voor meer immuniteit, maakt je minder ziek, beperkt quarantaines, beschermt je vrienden en familie... Je laat je uitnodiging dus het best niet passeren.

Het Vaccinatiecentrum voorziet extra prikdagen om alle boosters zo snel mogelijk toe te dienen. Dit zijn 'open' dagen waarvoor alle burgers (ouder dan 18 jaar) zich kunnen aanmelden die eerder al werden uitgenodigd. Zelfs als je al een afspraak had ingepland op een later tijdstip, kan je deze vervroegen. 

De extra open prikdagen zijn voorzien op:

  • zaterdag 15 januari
  • dinsdag 18 januari
  • dinsdag 25 januari
  • zaterdag 29 januari


Lees meer en boek je afspraak via hasselt.be/boosterprik


Vaccinatie 5- tot 11 jarigen

Vanaf donderdag 20 januari start in Vaccinatiecentrum Herkenrode de vaccinatie van 5- tot 11-jarigen. Ook kinderen kunnen mee de verspreiding van het virus helpen afremmen en worden persoonlijk uitgenodigd. Vaccinatie is niet verplicht, maar heeft talrijke voordelen. Het kind wordt het beschermd tegen COVID-19 én het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen raakt minder verstoord.

Lees meer via hasselt.be/virusvechters

Bron: https://www.hasselt.be/nl/nieuws/vaccinaties-op-volle-toeren