Tijdelijke verkeersregelingen Cristalfeesten en andere evenementen - zaterdag 3 juni

Zaterdag 3 juni wordt een drukke dag in Alken-Centrum!

4 evenementen op 1 dag

Brouwerijen Alken-Maes en het gemeentebestuur organiseren op zaterdag 3 juni van 12 tot 2u. de Cristalfeesten op het Laagdorp. (Let op: Alle tickets zijn uitverkocht! Zonder ticket is de toegang tot het evenement niet mogelijk.)

Naast de Cristalfeesten worden er die zaterdag nog andere activiteiten georganiseerd:

  • Cristal Alken Classic van 7 tot 17u. met vertrek en aankomst op de site van de brouwerij
  • Turnfeest van 14 tot 22u. in de sporthal in Alken-Centrum
  • Schoolfeest van 13 tot 18u. in Basisschool Wonderwijs

Tijdelijke verkeersregelingen

Om al het verkeer in goede banen te leiden, werden tijdelijke verkeersregelingen uitgewerkt.

  • Vanaf woensdag 31 mei om 8u. t.e.m. dinsdag 6 juni om 21u. wordt het Laagdorp afgesloten voor het plaatsen van de tent. Er geldt dan een parkeerverbod.

  • Op zaterdag 3 juni is het verkeer in de Langveldstraat enkel toegelaten in de richting van Sint-Joris. Aan de zijde van de pare huisnummers geldt een parkeerverbod tussen de Dieregaertstraat en de Laagsimsestraat (zijde voetbalveld). Parkeren in de Langveldstraat is enkel toegelaten aan de zijde van de onpare huisnummers, tussen de Dieregaertstraat en de Laagsimsestraat. In de Begonialaan, de Sixstraat en de Stapstraat is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. In de Kompstraat pikken shuttlebusjes de bezoekers op om hen zo dicht mogelijk bij het evenement te brengen. Er is een omleiding voorzien.

  • Vanaf 11u. tot het einde van de Cristalfeesten geldt een parkeerverbod in een gedeelte van de Kortestraat, Dieregaertstraat en Doktoorstraat om het keren van de bussen van De Lijn te vergemakkelijken. Let op de verbodsborden en laat je wagen dus niet op de weg staan!

  • Vanaf 11u. tot het einde van de Cristalfeesten wordt een gedeelte van het Kerkplein (aan de zijde van de Sint-Aldegondislaan) afgezet voor de dropzone van de shuttlebusjes. Hier geldt een parkeerverbod.

  • Vanaf 18u. wordt de Dorpsstraat ter hoogte van het Laagdorp afgesloten voor de veiligheid van de bezoekers van de Cristalfeesten. Een omleiding wordt voorzien.

  • Vanaf 11u. tot het einde van de Cristalfeesten wordt een crewparking voorzien in de Koutermanstraat en op het grasveld achter de chirolokalen en het jeugdhuis De Molen.

Parkeervoorzieningen per evenement

De bezoekers van de Cristalfeesten en Cristal Alken Classic worden aangemoedigd om zoveel mogelijk met de fiets te komen en te parkeren in de Langveldstraat, op parking Stasveld en de personeelsparking van de brouwerij (Grootstraat). Er wordt een fietsparking voorzien in de Sint-Aldegondislaan.

De bezoekers van het schoolfeest van Basisschool Wonderwijs worden zoveel mogelijk aangemoedigd te parkeren op parking Kapittel en in de Papenakkerstraat aan de bibliotheek.

De bezoekers van het turnfeest worden via een tekstkar doorverwezen naar de parking van de sporthallen. De parkeerplaatsen voor de sporthallen worden voorbehouden voor de organisatoren van het turnfeest. Hier geldt een parkeerverbod.

Je vindt alle parkeer- en omleidingsplannen bij de downloads.