Tarieven Watergroep

De drinkwaterfactuur van De Watergroep bestaat uit 3 onderdelen:

  • de prijs voor de productie en de levering van drinkwater,

  • de gemeentelijke bijdrage voor afvoer 

  • de bovengemeentelijke bijdrage voor zuivering.

Voor elk van deze onderdelen is er een vastrecht en een tarief voor verbruik. Onder bepaalde voorwaarden kan er recht zijn op een sociale korting. 

Basis- en comforttarieven

1. Drinkwater

Voor het basisverbruik drinkwater wordt een basistarief aangerekend in euro/m³. Dit geldt voor een verbruik van 30 m³ per wooneenheid plus 30 m³ per gedomicilieerde per jaar. 

Voor al het kraanwater dat meer verbruikt wordt dan het basisverbruik, wordt het comforttarief aangerekend. Het comforttarief bedraagt het dubbele van het basistarief.

2. Afvoer

Het maximale tarief voor de gemeentelijke bijdrage afvoer bij collectieve sanering is voor particuliere verbruikers (geen grootverbruikers/heffingsplichtigen) begrensd met een basistarief en comforttarief.

3. Zuivering

Het tarief voor de bovengemeentelijke bijdrage zuivering voor particuliere verbruikers (geen grootverbruikers/heffingsplichtigen) is vastgelegd met een basistarief en comforttarief.

Bekijk de jaarlijkse huishoudelijke tarieven 

Meer info

Contact

www.dewatergroep.be/contact

T 02 238 96 99

Heb je vragen over de aanvraag van een nieuwe drinkwateraftakking, verhuis, keuring van een waterinstallatie of afvoer van afval- en regenwater… Neem dan een kijkje op www.dewatergroep.be. Ook informatie over de waterkwaliteit, een overzicht van de tarieven of mogelijke storingen in jouw buurt zijn terug te vinden op de website van De Watergroep. Een verhuizing kan je voortaan volledig digitaal afhandelen via de online klantenzone van De Watergroep (www.dewatergroep.be/klantenzone).