Nieuw: het Smartloket en de afsprakenmodule van dienst Burgerzaken & Bevolking

Met trots stellen we het langverwachte Smartloket en de afsprakenmodule voor. Via het digitale loket kan je zelf een aantal documenten aanvragen van thuis uit. Die worden automatisch en digitaal ondertekend afgeleverd in je mailbox, je online burgerprofiel of je e-box. Net zoals je dus nu al documenten van de overheid ontvangt (zoals bijvoorbeeld je vaccinatie-uitnodiging). Op de startpagina van het digitale loket worden alvast enkele documenten voorgesteld, die het vaakst aangevraagd worden bij de dienst Burgerzaken & Bevolking.

Bezoek het digitale loket

Dit maakt een bezoekje aan ons gemeentehuis overbodig en spaart je dus heel wat tijd uit. Moet je toch op het gemeentehuis zijn om bijvoorbeeld iets af te halen? Dan kan je voortaan online je afspraak maken via de nieuwe afsprakenmodule!

We blijven bij het gemeentebestuur werken op afspraak, omdat dit heel wat voordelen heeft voor onze burgers. Zo kunnen we je op afspraak persoonlijker ontvangen en onze dienstverlening kwalitatiever uitvoeren, omdat we op voorhand  al heel wat voorbereidend werk kunnen doen. Bovendien zijn er daardoor voor jou ook nog amper wachttijden.

Stappenplan afsprakenmodule

Dankzij onze nieuwe afsprakenmodule kan je heel eenvoudig online een afspraak maken bij de dienst Burgerzaken of Bevolking. Met dit stappenplan boek je een afspraak in 1-2-3:

  1. Selecteer welke soort afspraak je wil maken.
  2. Voeg eventueel een extra type toe en klik op “Verder”.
  3. Kies een datum en tijdstip waarop het voor jou past om langs te komen. Met de pijltjes bovenaan kan je naar een volgende dag/week gaan.
  4. Vul jouw persoonlijke gegevens en de reden van jouw contact in.
  5. Je afspraak is bevestigd. Je krijgt een overzicht van alle ingevulde gegevens en indien je je e-mailadres hebt ingegeven, ontvang je ook een bevestigingsmail en later eventueel een herinneringsmail.

Maak een afspraak