Een Samenlevingsdienst, wat is dat?

De Samenlevingsdienst biedt je de kans je gedurende zes maanden voltijds te engageren voor een maatschappelijk project in een sector naar keuze: natuur en ecologie, zorg en welzijn, cultuur, sport of onderwijs. Daarnaast krijg je boeiende vormingen in groep (EHBO-certificaat van het Rode Kruis, ecologisch consumeren, communicatie, interculturaliteit en vele andere) en neem je deel aan groepsprojecten met andere jongeren. Het hele jaar staat de Samenlevingsdienst open voor alle jongeren tussen 18 en 25 jaar ongeacht je opleidingsniveau of je ervaring.

Je kan bijvoorbeeld evenementen organiseren in een cultureel centrum, kleinschalige landbouw ontdekken, activiteiten leiden in een opvangcentrum voor asielzoekers, in een rusthuis of in een educatieve boerderij.  Het is een geweldige kans om ervaring op te doen, mensen te ontmoeten, bij te leren, je blik te openen, jezelf te vormen én je toekomst richting te geven!

Je krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding (rond de 10 euro per dag), wij nemen je onkosten voor onze rekening, zorgen ervoor dat je verzekerd bent én dat je zowel tijdens als erna goed begeleid wordt.

Je wil ervoor gaan?

Schrijf je dan in voor een wekelijkse online infosessie via https://infosessie.samenlevingsdienst.be/ of via een telefoontje op 0486 937 058.

Meer info