Rentesubsidie voor iedere Alkenaar die Limburgse renovatielening aanvraagt

Vraag je de Limburgse renovatielening aan 1,5%? Dan ontvang je als Alkenaar € 500 rentesubsidie

Iedere Alkenaar die energetische renovatiewerken wil uitvoeren aan zijn woning, kan tot € 30.000 lenen aan 1,5% interest met de Limburgse renovatielening. Dankzij een rentesubsidie van het gemeentebestuur, betaal je bovendien € 500 minder rente op deze lening. De enige voorwaarde is dat de helft van het geleende geld naar energiebesparende maatregelen gaat. Met deze rentesubsidie wil het gemeentebestuur haar inwoners ondersteunen in slimme energiebesparende maatregelen van hun woning.

Wat houdt zo een energetische renovatie zoal in?

Dit kan gaan van het isoleren van je dak, muren en/of vloeren, het vernieuwen van je ramen en verwarmingsinstallatie tot het plaatsen van zonnepanelen en –boilers en de recuperatie van regenwater.

Ken je de Vlaamse energielening al?

Naast de Limburgse renovatielening bestaat ook de Vlaamse energielening. Wie aan één van de voorwaarden voldoet, kan met de Vlaamse energielening maximum € 15.000 lenen aan 0% interest. De informatie over de voorwaarden vind je op www.energiehuislimburg.be/lening. Belangrijk om weten: meer dan 60% van de aanvragers, komt in aanmerking voor deze lening aan 0% interest.

Voor zowel de Limburgse renovatielening als de Vlaamse energielening geldt het volgende:

  • De maximale looptijd bedraagt 10 jaar.
  • Er zijn geen dossierkosten aan verbonden.
  • Je kan vervroegd terugbetalen zonder extra kosten.
  • De lening is te combineren met alle andere premies en voordelen.

Extra voordelen die je er gratis bovenop krijgt!

Het grote voordeel van de Vlaamse energielening en de Limburgse renovatielening is dat de aanvrager altijd gratis advies krijgt. Een adviseur helpt namelijk met het kiezen van een professionele vakman of aannemer en bestudeert de offertes. Ook krijg je advies over het aanvragen van premies.

Op die manier ben je zeker dat je geen cent premie mist en je zal de voordelen van de investering snel voelen in je woning én je portemonnee.

Kort samengevat

Iedereen kan tot € 30.000 lenen aan 1,5% interest om zijn woning energetisch te verbouwen. De helft van het geld moet gaan naar energiebesparende maatregelen. Iedere Alkenaar die gebruik maakt van deze lening, krijgt van de gemeente een rentesubsidie van € 500. Wie aan één van de voorwaarden voldoet, kan een eerste schijf van € 15.000 lenen aan 0% interest met de Vlaamse energielening. In dat geval leen je enkel de tweede schijf van maximum € 15.000 aan 1,5%, maar krijg je ook de rentesubsidie van € 500.

Meer info

www.energiehuislimburg.be, T 089  77 81 29