Samen p(r)ikken we het leven weer op

Sensibiliseringscampagne laat je vaccineren (grote weergave)

Praktisch

Dienst communicatie

Gemeentebestuur Alken
Hoogdorpsstraat 38
3570 Alken


Tel.011 59 99 50
Fax011 59 99 58
E-mail Visitekaartje
Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten. Om de bewoners van de Eerstelijnszone Herkenrode (Alken, Diepenbeek, Herk-De-Stad, Hasselt en Zonhoven) te sensibiliseren over het belang van vaccineren kunnen de gemeentebesturen rekenen op 10 ambassadeurs.

Stijn Coninx (regisseur) en Thijs Witters (voorzitter jeugdraad) uit Zonhoven, Eddy Froyen (apotheker) en Kouessan Akakpo (kapper) uit Herk-De-Stad, Rietje Hamans (lerares op rust) en Mustapha Rachidi (secretaris Badr moskee) uit Hasselt, Stephan Gielen (vrijwillig ambulancier) en Klara Vandeborne (groepsleidster scouts) uit Alken en Marc Heleven (oprichter van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Diepenbeek’) en Jerry Dewarier (cafébaas) laten in deze campagne van zich horen. Zij twijfelen niet en laten aan iedereen weten waarom zij zich laten vaccineren. Via de verschillende gemeentelijke en stadskanalen zullen zij de komende weken opduiken. Elk met hun eigen verhaal en reden.

“Vaccineren kan voorkomen dat mensen ziek worden en kan levens redden. We vinden het dan ook belangrijk om mogelijke twijfels weg te nemen. Dat gebeurt nu al door allerhande campagnes op Vlaams en federaal niveau, een lokale aanpak kan die initiatieven enkel versterken. We zijn erg blij dat we op zo’n diverse groep ambassadeurs kunnen rekenen”, aldus de vijf burgemeesters. De komende weken wordt er ook maximaal ingezet op doelgroepencommunicatie. “De verschillende gemeentes werken hier nauw met elkaar samen om meer kwetsbare groepen in kaart te brengen, de mogelijke obstakels die zij aangeven weg te werken en communicatie op maat aan te bieden”, klinkt het. “Alleen samen kunnen we het tij keren en het leven terug opp(r)ikken.”

Stephan

Klara

Ontdek alle ambassadeurs hier.

op 16 april
Nieuwsoverzicht
LCP