Cristal zet in op 100% groene stroom

windmolen (grote weergave)

Praktisch

Dienst communicatie

Gemeentebestuur Alken
Hoogdorpsstraat 38
3570 Alken


Tel.011 59 99 50
Fax011 59 99 58
E-mail Visitekaartje
Onze Alkense Cristal neemt zijn pioniersrol verder op met een concreet en toekomstgericht engagement: de brouwerij gaat voortaan niet alleen voor 100% groene stroom, maar maakt ook gebruik van lokale ingrediënten in samenwerking met Belgische boeren.

Duurzaam

Onze Cristal wordt sinds begin 2021 met 100% groene stroom gebrouwen dankzij de toevoeging van 2 windmolens in januari, bovenop de reeds bestaande zonnepanelen op het dak van de brouwerij. En daar stopt het niet. De brouwerij werkt actief aan plannen voor de toekomst, zowel gericht op transport via een kortere keten als op het optimaliseren van de duurzaamheid in de brouwerij door bijvoorbeeld minder plastic en water te gebruiken.

Lokaal

Cristal wil pro-actief inzetten op het gebruik van zoveel mogelijk lokale ingrediënten. De eerste focus ligt daarbij op Belgische hop. Hierdoor mag Cristal vanaf dit najaar het icoon “gebrouwen met Belgische hoppen” toevoegen op al haar verpakkingen. Tegelijkertijd zijn er begin maart ook testen gestart voor het inzaaien van Cristal’s eerste Vlaamse veld met brouwersgerst. Het testveld wordt geteeld in Riemst en de eerste oogst wordt tegen de zomer verwacht. Cristal hoopt om tegen volgend jaar maar liefst 1 op de 5 ‘Cristallekes’ te brouwen met Belgische gerst. Deze lokale gerst zal trouwens ook voldoen aan alle duurzaamheidsvereisten en wordt dus niet zomaar Belgisch, maar duurzaam Belgisch!

Het gemeentebestuur ondersteunt het engagement van Cristal. Het gemeentebestuur en de brouwerij versterken en vullen mekaar aan, ook op vlak van duurzaamheid en innovatie. De nieuwe windmolens zijn hiervan een uitstekend voorbeeld. Het gemeentebeleid wil een belangrijke ondersteunende rol spelen bij ondernemingen die willen investeren in duurzaamheid. Zo brouwen zij samen aan de toekomst en is onze gemeente goed op weg om de klimaat- en energiedoelstellingen te halen tegen 2030.

Meer info

Lees het volledige persbericht hier.

op 02 april
Nieuwsoverzicht
LCP