Omleiding werken Sint-Lambrechts-Herk

Omleiding werken Sint-Lambrechts-Herk (grote weergave)

Praktisch

Dienst mobiliteit en verkeer

Gemeentebestuur Alken
Hoogdorpsstraat 38
3570 Alken


Tel.011 59 99 97
Fax011 59 99 58
E-mail Visitekaartje
Tijdens de paasvakantie voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit in het centrum van Sint-Lambrechts-Herk. De omleiding verloopt via de N80 Expressweg, via het station van Alken of industriezone Kolmen.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort en minder omgevingsgeluid

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal het wegdek vernieuwen van de N722 Sint-Truidersteenweg in Sint-Lambrechts-Herk. De betonstraatstenen in de dorpskern worden er over een lengte van zo’n 800 meter vervangen door asfalt. Het kruispunt met de Sint-Lambrechts-Herkstraat en de Vorststraat krijgt tegelijk een nieuwe, semi-conflictvrije verkeerslichtenregeling en fietsopstelstroken in de zijstraten. AWV investeert zo in meer rijcomfort en verkeersveiligheid, maar ook in minder omgevingsgeluid.

Omleiding

De Sint-Truidersteenweg zal tijdens de paasvakantie vanaf maandag 5 april gedurende 2 weken onderbroken zijn voor doorgaand verkeer tussen Sint-Truiden en Hasselt . De omleiding verloopt via de N80 Expressweg, via het station van Alken of industriezone Kolmen.

Landbouwvoertuigen volgen in beide richtingen de omleiding over Wimmertingen.

De voet- en fietspaden in de werfzone worden niet opgebroken en zullen dus steeds toegankelijk zijn. Zo blijven de woningen en handelszaken ook te voet en met de fiets bereikbaar.
Ter hoogte van de zijstraten of aan het kruispunt met de Vorststraat, moeten fietsers mogelijk een korte omleiding volgen of kunnen ze met de fiets aan de hand de werfzone passeren.
 

Planning

De concrete uitvoering is gepland voor de paasvakantie. De volledige uitvoeringstermijn bedraagt twee weken, vanaf maandag 5 april tot zondag 18 april. Hierbij is occasioneel nacht- en weekendwerk mogelijk. 

De aannemer zal in twee fases werken, om de hinder voor de omgeving te beperken.

  • Fase 1: net voor kruispunt Sint-Lambrechts-Herkstraat - Vorststraat tot aan Papenakkerstraat (exclusief)
  • Fase 2: van Papenakkerstraat (inclusief) tot einde bebouwde kom (net voorbij Molenveldstraat)

Het kruispunt Sint-Lambrechts-Herkstraat - Vorststraat, dat belangrijk is voor de plaatselijke ontsluiting, wordt tijdens de 1ste fase beperkt in tijd volledig afgesloten.

Openbaar vervoer

Ook de bussen van De Lijn volgen de omleiding. Hou er dus rekening mee dat haltes in Sint-Lambrechts-Herk tijdelijk niet bediend worden.
Informeer je op www.delijn.be of schrijf je in op de nieuwsbrief van De Lijn.

Meer info

www.wegenenverkeer.be/werken 

op 01 april
Nieuwsoverzicht
LCP