Fietsveiligheidscampagne

verkeerssituatie (grote weergave)

Praktisch

Dienst mobiliteit en verkeer

Gemeentebestuur Alken
Hoogdorpsstraat 38
3570 Alken


Tel.011 59 99 97
Fax011 59 99 58
E-mail Visitekaartje
Vanaf 22 maart kun je er niet naast kijken: blauwe campagneborden vragen om je aandacht in onze straten.

We bedanken jou, we bedanken elkaar, we bedanken iedere chauffeur en fietser die mee die kleine inspanning levert om rekening te houden met elkaar. Het doel van campagne is de fietsveiligheid te verhogen. En dat kunnen we allemaal samen!

Vanuit het gemeentebestuur leveren we uiteraard ook heel wat inspanningen om onze infrastructuur veiliger te maken en op onze politiediensten kunnen we rekenen om af en toe controles te houden. Maar de grootste impact heb je zelf! Menselijk gedrag ligt aan de basis van de meeste ongevallen.

Daarom worden er in diverse straten in onze gemeente blauwe campagneborden met slogans geplaatst met onder andere volgende tekst: 'Bedankt chauffeur, dat je kijkt voor je afslaat', 'Bedankt fietser dat je voorrang verleent' ...

Deze borden kan je spotten in onder andere de Grootstraat, Dorpsstraat, Stationsstraat, Langveldstraat, St.-Jorisstraat, Bosveldstraat, Lindestraat, Molenstraat, Dieregaertstraat, Sixstraat, Kortestraat ...

Met de borden willen we autochauffeurs en fietsers warm  maken en sensibiliseren voor een veilig wegverkeer.  Iedereen mee voor veilig verkeer! 

Surf ook naar www.veiligverkeer.be

op 17 maart
Nieuwsoverzicht
LCP