Alken in strijd tegen het coronavirus

Alken in strijd tegen het coronavirus  (grote weergave)

Praktisch

Dienst communicatie

Gemeentebestuur Alken
Hoogdorpsstraat 38
3570 Alken


Tel.011 59 99 50
Fax011 59 99 58
E-mail Visitekaartje
In het kader van Volksgezondheid zoekt het Alkense Anima Research Center 1.000 proefpersonen die willen meewerken met een groots COVID-19 onderzoek.

Het onderzoek start midden december en hierbij zullen 1.000 proefpersonen met een 3-tal testproducten mogelijk beschermd kunnen worden tegen een infectie met het coronavirus.

Anima Research Center

Het Anima Research Center, gelegen in de Alkerstraat, kreeg na de nodige inspecties de accreditaties om 2 kandidaat vaccins tegen het coronavirus te testen. Ook mogen zij het onderzoek voor een preventieve behandeling op basis van kunstmatige antistoffen uitvoeren. Deze behandeling richt zich specifiek tot alle 60-plussers, personen die een hoog risico lopen op besmetting door COVID- 19 via sociale en/of professionele blootstelling of patiënten met onderliggende aandoeningen.

Voor deze 3 studies, die allen tot de laatste fase III behoren en waarbij de medicatie dus al op een groot aantal patiënten naar veiligheid getest werd, komen via het Anima Research Center meer dan 1.000 proefpersonen in aanmerking.

Vrijwilligers

De vrijwilligers, die ouder dan 18 moeten zijn, zullen in eerste instantie onderworpen worden aan een medische check-up, gevolgd door één of meerdere toedieningen en een nauwe opvolging de volgende maanden en jaren. Op basis van de eerste screening, zal het medisch team van Anima de deelnemers adviseren voor welke studie zij zich best kunnen engageren. De proefpersoon krijgt echter ook de vrijheid zelf te kiezen aan welke studie hij of zij wenst deel te nemen.
Elke deelnemer ontvangt een vergoeding voor zijn participatie.

Deelnemen aan het onderzoek?

Schrijf je in via: https://www.animaresearch.com/study/covid-19-vaccinatie-studies/
Meer informatie? Bekijk de TVL-reportage hier:
www.tvl.be/nieuws/alkens-onderzoekscentrum-zoekt-1-000-mensen-om-coronavaccin-te-testen-107881

op 07 december
Nieuwsoverzicht
LCP