Event tool voor de eventsector

evenement organiseren (grote weergave)

Praktisch

Dienst vrije tijd

Gemeentebestuur Alken
Hoogdorpsstraat 5
3570 Alken


Tel.011 59 99 70
E-mail Visitekaartje
De overheid lanceert een 'event tool' voor de eventsector.

De online tool voor de brede eventsector wordt, zoals voorzien, vanaf 1 juli gratis ter beschikking gesteld op www.covideventriskmodel.be.
Met deze tool kunnen organisatoren het COVID-veiligheidsrisico van hun event in kaart brengen. De tool is zo opgebouwd dat je door het invullen van een eenvoudige vragenlijst een event kan scannen op haar COVID-veiligheidsrisico. Dat risico wordt bepaald door een aantal parameters waarvan geweten is dat ze de verspreiding van het COVID-virus verkleinen of, in sommige gevallen, net verhogen. De tool zal inzicht verschaffen in hoe het samenspel tussen eigenschappen en preventieve maatregelen het veiligheidsrisico van een event bepaalt

  • Een rood label geeft aan dat het event een groot risico kan vormen voor verdere verspreiding van het virus.
  • Voor een event met een oranje label wordt geadviseerd om nog extra maatregelen te nemen om het risico voor verdere verspreiding van het virus te beperken alvorens het te (laten) organiseren.
  • Een groen label geeft aan dat het event als voldoende COVID-veilig wordt beschouwd om in de huidige fase van de epidemie georganiseerd te worden.

Deze labels zijn adviserend en geven enkel inzicht in het COVID-veiligheidsrisico. Voor de organisatie van een event dient er uiteraard ook nog met andere veiligheidsrisico’s rekening gehouden te worden.

op 15 juli
Nieuwsoverzicht
LCP