Oktober=bevolkingsonderzoek borstkanker

Afbeelding Borstkanker (grote weergave)

Praktisch

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen. In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. 
Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt.
Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.
Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Wanneer mag je een uitnodiging in de brievenbus verwachten?

Dat kan heel eenvoudig door via het gratis software-systeem ‘Patient Health Viewer’ gegevens over de bevolkingsonderzoeken te raadplegen.
Download het programma via www.bevolkingsonderzoek.be.  Je hebt een eID, kaartlezer en je pincode nodig.

Vragen

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek

Bel, tussen 9 en 12u. en 13 en 16u., gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op T 0800 60160 , stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of surf naar www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker

op 01 oktober
Nieuwsoverzicht
LCP