Opgelet voor frauduleuze advertentiewerving!

kopie e-mail (grote weergave)

Praktisch

Dienst communicatie

Gemeentebestuur Alken
Hoogdorpsstraat 38
3570 Alken


Tel.011 59 99 50
Fax011 59 99 58
E-mail Visitekaartje
Wij hebben weer een melding ontvangen dat heel wat bedrijven in Alken een offerte via e-mail ontvingen voor een ongevraagde advertentie in de Internet Gemeentegids.

Ga niet in op mails van Internet Gemeentegids!

In de e-mail van de Internet Gemeentegids wordt gevraagd om te betalen voor een internetadvertentie op www.internetgemeentegids.be, terwijl de bedrijven in kwestie hier helemaal niet om gevraagd hebben.

De gemeente Alken benadrukt dat het hier NIET gaat om haar eigen gemeentegids, de Alkengids. Wij raden dan ook aan om niet op dit betalingsverzoek in te gaan!

Graag maken wij jou erop attent dat Publi-Touch de enige firma is die zich momenteel mag beroepen op de medewerking van het gemeentebestuur van Alken voor de uitgave van de Alkengids 2019. De commercieel afgevaardigde, Serge Puls, kan deze samenwerking aantonen met een brief, ondertekend door het gemeentebestuur.

Slachtoffer van internetfraude?

Indien je benadeeld werd, meld dit dan via https://meldpunt.belgie.be . De bevoegde diensten analyseren dan de melding en stellen mogelijk een onderzoek in.

Je kan verdachte mails ook doorsturen naar Safeonweb via verdacht@safeonweb.be

Meer info en tips vind je ook op https://www.belgium.be/nl/justitie/veiligheid/criminaliteit/computercriminaliteit/internetfraude en https://www.safeonweb.be/nl/leer-valse-mails-herkennen

op 13 mei
Nieuwsoverzicht
LCP