Gratis pendelbus richting vaccinatiecentrum

Gepubliceerd op maandag 15 mrt. 2021 om 0u.
Vanaf 17 maart rijdt er tussen het station van Hasselt, het Kolonel Dusartplein en het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena een gratis pendelbus. Inwoners van Alken, Diepenbeek, Hasselt, Herk-de-Stad en Zonhoven kunnen gratis gebruik maken van deze pendel op vertoon van hun vaccinatie-uitnodiging.

Vanaf 17 maart zal er tussen Hasselt Station, het Kolonel Dusartplein en het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena om de 30 minuten een pendelbus rijden. Eén uur voor de opening van het vaccinatiecentrum en één uur na de sluiting kunnen mensen met een vaccinatie-uitnodiging gratis gebruik maken van deze vaccinatiependel.

Knooppunten
De haltes Hasselt Station en Kolonel Dusartplein zijn niet toevallig gekozen. Heel wat Hasselaren die voor hun woon-werkverkeer het openbaar vervoer gebruiken, kunnen via een snelle en vlotte overstap op de “vaccinatiependel” het vaccinatiecentrum bereiken.

De vijf burgemeesters van de deelnemende gemeenten zijn blij met deze oplossing. “Ook vanuit de omliggende gemeenten komen heel wat streeklijnen van De Lijn aan op het Kolonel Dusartplein of aan Hasselt Station. Op die manier worden alle openbaar vervoergebruikers van de Eerstelijnszone Herkenrode maximaal bediend.”

Vervoer op maat
De werkgroep mobiliteit van de Eerstelijnszone Herkenrode legt vandaag de laatste hand aan een ondersteunend vervoersaanbod voor mensen die extra steun nodig hebben en niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum kunnen komen. Als ook een individueel aanbod niet toereikend is, wordt er bekeken of thuisvaccinatie mogelijk is, maar daarvoor worden de instructies van Vlaanderen afgewacht.