Doe mee met Afvalvrij mei 2021, en laat u niet inpakken!

Het is weer zover: 'Afvalvrij mei 'staat voor de deur.
Zoals gewoonlijk moedigt Limburg.net in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Op het werk, bij ons thuis, in de winkel en onderweg. Want wij Limburgers laten ons niet inpakken. Al zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen. Jij doet toch ook mee?

Elke kleine aanpassing is een goed begin

Afvalvrij leven, het is een uitdaging om u tegen te zeggen. Maar perfectie is gelukkig niet nodig! Een paar kleine aanpassingen zijn vaak al genoeg om de hoeveelheid afval drastisch te doen dalen. Ga met eigen verpakkingen naar de winkel, vervang plastic flesjes door een drinkbus en kies voor herbruikbaar boven wegwerp. Maar bovenal, gebruik jouw gezond verstand en denk twee keer na voor je verpakkingen koopt.

Deel gekke verpakkingen met #iklaatmenietinpakken

Je kent het vast wel: je gaat naar de winkel en jouw kar is voor de helft gevuld met verpakkingen. Kom je in de winkel producten tegen die onnodig dubbel of zelfs driedubbel verpakt zijn? Maak er een foto van en deel deze op sociale media met de hashtag #iklaatmenietinpakken. Zo stellen we onnodige verpakkingen aan de kaak.

Ga afvalvrij picknicken in mei

Organiseer in mei een gezellige picknick met jouw bubbel. De uitdaging? Zorg ervoor dat je achteraf geen (of toch zo weinig mogelijk) afval heeft. Stuur een foto van jouw picknick naar Limburg.net en maak kan op leuke prijzen! De wedstrijd loopt tot 31 mei.

Bekijk de filmpjes met de afvalexpert

Over afval bestaan er heel wat vragen. Welke verpakkingen kunnen gemakkelijk gerecycleerd worden en welke niet? Wat is bioplastic en wat zijn de voordelen? Het zijn vragen die niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Joke stelde de vragen aan afvalexperte Loes Weemaels, die de voor- en nadelen van verschillende verpakkingen op een rijtje zet. Bekijk de filmpjes op de sociale media van Limburg.net.

Surf vanaf 1 mei naar www.afvalvrijmei.be voor alle acties en tips.