Samen aan tafel met onze Oekraïense gasten

Op zaterdag 3 september 2022 organiseerde de Cultuurraad van Alken in samenwerking met Davidsfonds Alken en met de steun van CERA een speciale welkomstactiviteit voor en samen met alle Oekraïense ontheemde mensen in onze gemeente.

Alkense en Oekraïense vrijwilligers bereidden samen verschillende Oekraïense en Vlaamse gerechten en desserts in gemeenschapscentrum d'Erckenteel in Terkoest. Omstreeks 16u. gingen ze aan tafel samen met alle Alkenaren die de laatste maanden op een of andere manier bijgedragen hebben aan de ontvangst van de Oekraïense gasten in onze gemeente.

Om 19u. schoven bijna 250 Alkenaren aan aan het uitgebreid dessertenbuffet met allerlei lekkers uit Vlaanderen en Oekraïene en maakten zo kennis met onze Oekraïense gasten. Het Amarylliskoor o.l.v. Ludo Verjans zorgde voor de muzikale omlijsting en bracht o.m. de Oekraïense nationale hymne, die door onze Oekraïense gasten enthousiast en luidkeels werd meegezongen. Het werd de apotheose van een hartverwarmende dag, waarin de kracht van samenwerking en verbinding centraal stonden.

zaterdag 3 september 2022

Foto's