Laat je energiecontract nakijken door een specialist… en bespaar geld!

Gemeente Alken organiseert een zitdag op maandag 26 september van 12.45u. tot 17u. waar je je energiecontracten kan laten nakijken. De zitdag zal plaatsvinden in het OCMW-gebouw, Papenakkerstraat 5 te 3570 Alken.

Inschrijven kan via Energiehuis Limburg of T 089 77 81 29.

De prijzen voor elektriciteit en gas zijn aanzienlijk gestegen de afgelopen maanden. “Hoog tijd om je energiecontracten kritisch onder de loep te nemen” zo stelt het Energiehuis Limburg. “Veel mensen blijven beroep doen op de leverancier die ze al jaren hebben. Vaak hebben ze daar een (te) duur contract. Overschakelen is zo simpel en je kan er heel wat geld mee besparen”. 

Door de oplevende economie zijn de energieprijzen erg hoog. “Hét moment om te kiezen voor een goedkopere leverancier” zeggen de energieadviseurs van het Energiehuis Limburg. Dat is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met de gemeentes, de provincie en de Vlaamse overheid. Zij geven gratis deskundig en onafhankelijk advies aan alle Limburgers die vragen hebben over energie.

“Wie al jaren bij dezelfde leverancier zit, heeft vaak een (te) duur contract. Ook oppassen voor telefoonverkoop of verkoop via sociale media. Zij bieden het eerste jaar een voordelig tarief, maar dat contract wordt stilzwijgend verlengd na een jaar en dan kom je ongemerkt in een duurder contract terecht. En uiteindelijk is het basisproduct bij elke leverancier hetzelfde: gas is gas, elektriciteit is elektriciteit. Er is totaal geen kwaliteitsverschil tussen de stroom of gas van verschillende leveranciers”.

Waarom mensen zo weinig omschakelen? “Nogal wat mensen vrezen een administratieve mallemolen. Volledig onterecht. Het is erg eenvoudig om te veranderen van leverancier. En het levert in de meeste gevallen echt wel geld op. Niet zelden worden onze energieadviseurs geconfronteerd met een besparing van enkele honderden euro’s op jaarbasis. Geld dat je kan besparen door simpelweg van energieleverancier te veranderen. Dat zijn tientallen euro’s per maand!”

Wie graag wil weten of hij kan besparen op zijn energiefactuur, komt best naar de zitdag die de gemeente Alken hierover organiseert. Tijdens deze zitdagen onderzoeken de energieadviseurs van Energiehuis Limburg jouw factuur en kijken ze samen met jou hoeveel je kan besparen. Ook helpen ze je met de omschakeling als je dat wenst.

Gemeente Alken organiseert een zitdag op maandag 26 september van 12.45u. tot 17u. waar je je energiecontracten kan laten nakijken. De zitdag zal plaatsvinden in het OCMW-gebouw, Papenakkerstraat 5 te 3570 Alken.

Samen met jou bekijken de energieadviseurs van het Energiehuis Limburg jouw facturen. Indien je dat wil, helpen ze je met het overstappen naar een goedkopere leverancier voor gas en/of elektriciteit. Zo kan je heel wat geld besparen!

Inschrijven kan via Energiehuis Limburg of T 089 77 81 29

Meer info

ellen.boussu@alken.be