Investeer mee in zonne-energie op openbare gebouwen

Gepubliceerd op woensdag 25 aug. 2021 om 0u.
Op dinsdag 24 augustus vond er een persmoment plaats op het dak van sporthallen De Alk.

Alken stelt daken van openbare gebouwen ter beschikking voor het opwekken van lokale hernieuwbare energie met burgerparticipatie. Het gemeentebestuur sloot daarvoor een overeenkomst met burgercoöperatie Ecopower. De financiering gebeurt volledig met burgerkapitaal: alle inwoners van Alken kunnen investeren, mee eigenaar worden van dit zonnige project én thuis de geproduceerde groene burgerenergie afnemen. Als investeerder/coöperant kan je ook aanspraak maken op een jaarlijks dividend. Zo gaat niet enkel de stroom, maar ook de meerwaarde naar de lokale gemeenschap.

Ondertussen liggen alle zonnepanelen op de drie openbare gebouwen: het gemeentehuis, sporthallen De Alk en gemeenschapscentrum d’Erckenteel. Op dinsdag 24 augustus werd nog de laatste hand gelegd aan de installatie op het dak van de sporthallen. Alle betrokken partijen trokken het dak op voor een persmoment.

Word jij mee eigenaar van een zonnepaneel?

Mee participeren in de coöperatieve zonnepanelen in Alken kan via Ecopower. Je koopt een of meerdere aandelen met een waarde van 250 euro. Zo word je mee eigenaar van de zonnepanelen op de verschillende gemeentedaken en van alle andere productie-installaties van Ecopower. Meer informatie vind je op www.ecopower.be/ikdoemee.

Infomoment op 16 september

Op donderdag 16 september om 20u. organiseren het gemeentebestuur en Ecopower een digitaal informatiemoment. Dan geven we een stand van zaken over de zonne-installaties op de gemeentelijke gebouwen, leggen we uit hoe je mee kunt participeren en beantwoorden we al jouw vragen.

Schrijf je in via doemee@alken.be.

Meer weten over het project?

Ga naar www.alken.be/zonnepanelen of www.ecopower.be/alken