Ingebruikname oude rijkswachtkazerne voor politietrainingen

Vanaf maart 2023 zal Politiezone kanton Borgloon de locatie van de oude rijkswachtkazerne op de Stationsstraat in Alken in gebruik nemen als trainingslocatie voor haar opleidingen in het kader van geweldbeheersing.

Politiezone Kanton Borgloon heeft de buurtbewoners hierover ingelicht via een brief om ongerustheid te vermijden.

Politie-inspecteurs zijn wettelijk verplicht om op regelmatige basis hun vaardigheden inzake geweldbeheersing te trainen en om zich bij te scholen in deze materie. Tijdens zulke trainingsmomenten dienen zij bijvoorbeeld gebouwen te doorzoeken maar ook voertuigen te controleren of personen te fouilleren en overmeesteren. In het kader van deze trainingen zullen zowel binnen als buiten de oude rijkswachtkazerne reƫle situaties worden nagebootst om maximaal resultaat te halen uit deze oefeningen. De politie-inspecteurs doorlopen deze trainingen in politie-uniform en dragen hierbij hun volledige wapenuitrusting, weliswaar met een dummy wapen. Veiligheid primeert in deze.

Dit kan spannend en akelig overkomen, zeker als je niet weet dat dit een oefening betreft. Wees dus zeker niet ongerust als je vanaf maart 2023 getuige bent van een training geweldbeheersing aan de oude rijkswachtkazerne van Alken.  

Het gemeentebestuur van Alken heeft haar toestemming verleend om deze trainingen op regelmatige basis te laten doorgaan op deze locatie.

Hinder?

De politie doet er alles aan om hinder te vermijden. Indien je toch enige overlast zou ondervinden, aarzel dan niet om contact op te nemen met Politiezone Kanton Borgloon.