Hart van Haspengouw bekroond tot Landschapspark

Gepubliceerd op maandag 16 okt. 2023 om 9.19 u.
Ja! Het is ons gelukt! Hart van Haspengouw ontvangt de titel Landschapspark. In de toekomst zal onze gemeente één van de toegangspoorten van dit Landschapspark worden.

Na maanden hard werk van lokale overheden, verschillende organisaties in de open ruimte, land(schaps)bouwers en streekbewoners met een kloppend hart voor Haspengouw, kwam vandaag de verlossende boodschap: Hart van Haspengouw wordt één van de Vlaamse landschapsparken. In de toekomst zal gemeente Alken één van de toegangspoorten van dit Landschapspark worden.

De jury en de Vlaamse ministerraad selecteerden Hart van Haspengouw als één van de vijf Vlaamse landschapsparken omdat het, onder andere, duidelijk is dat “dit een gebied is waar al veel langer een gebiedsgerichte werking en gedragen streekidentiteit zijn. Dit zorgt voor een sterke startpositie.”

Hart van Haspengouw is uiteraard erg vereerd en dankbaar dat ze het vertrouwen krijgen van de Vlaamse regering krijgen om Haspengouw verder op de kaart te zetten en daarbij de streek kunnen laten floreren en weerbaar maken voor de vele uitdagingen van de toekomst.

Ze gaan nu met veel enthousiasme aan de slag met de voorbereidingen om vanaf 1 januari 2024 klaar te staan als Landschapspark!