Realiseer een buurtproject met burgerbudget

De winnende projecten voor het eerste burgerbudget van Alken zijn gekend!
Je vindt ze op www.doemee.alken.be
 
Alken werkt dit jaar voor het eerst met een burgerbudget. Het centrale uitgangspunt is dat Alkenaren voorstellen indienen voor hun buurt, wijk of gemeente en deze projecten later ook zelf realiseren. Als inwoner voel je immers het best aan waar kansen liggen om te grijpen. Of je nu lid bent van een vereniging of niet. 

Dit jaar verdelen we voor het eerst 10 000 euro! 


Dien jouw idee in!

Vanaf 1 juli tot en met 30 september kunnen jullie ideeën indienen op het nieuwe burgerparticipatieplatform doemee.alken.be. Steek dus de hoofden bij elkaar en maak van Alken een moderne, duurzame, ondernemende en verbindende gemeente!
De voorwaarden lees je in het reglement burgerbudget bij de downloads.
Om jullie op weg te helpen, hebben we een toolbox samengesteld met hierin enkele hulpmiddelen  om tot een buurtproject te komen. Je vindt de toolbox bij de downloads.

Denk met ons mee

Het nieuwe online platform doemee.alken.be helpt ons om jou nog beter te betrekken bij specifieke projecten. Registreer je eerst met een e-mailadres of met je Google- of Facebookaccount. Dit is verplicht als je ideeën wil toevoegen of als je wil reageren op een idee. Je gegevens worden niet doorgegeven. Je kan je steeds uitschrijven. 

Procedure

  1. Workshop reglement burgerbudget (afgelopen)
  2. Ideeën indienen, uitwerken, versterken, aanpassen
  3. Stemmen op favoriete projecten
  4. Verwerking en budgetverdeling
  5. Bekendmaking winnende projecten

Bedrag

Totaalbedrag: 10 000 euro per jaar.

Regelgeving

Dit Burgerbudget kadert in het Meerjarenplan 2020 – 2025, waarin de gemeente voluit kiest voor meer participatie. We stimuleren ideeën die inzetten op verbinding van de gemeenschap, kansen grijpen in de buurt of een pijnpunt aanpakken.