Realiseer een buurtproject met burgerbudget

Alken werkt sinds 2021 met een burgerbudget. Het centrale uitgangspunt is dat Alkenaren voorstellen indienen voor hun buurt, wijk of gemeente en deze projecten later ook zelf realiseren. Als inwoner voel je immers het best aan waar kansen liggen om te grijpen. Of je nu lid bent van een vereniging of niet.
In 2021 verdeelden we voor het eerst 10 000 euro! De winnende projecten van het burgerbudget 2021 vind je op doemee.alken.be

Voortaan verdelen we tweejaarlijks 20.000 euro burgerbudget over de winnende buurtprojecten. Steek dus de hoofden bij elkaar en maak van Alken een moderne, duurzame, ondernemende en verbindende gemeente!

De voorwaarden lees je in het reglement burgerbudget.

Om jullie op weg te helpen, hebben we een toolbox samengesteld met hierin enkele hulpmiddelen om tot een buurtproject te komen. Je vindt het reglement en de toolbox bij de downloads.

Jullie konden tot 4 juni 2023 ideeën indienen.

Stem vóór 1 oktober op jouw favoriete projecten!

Tot en met 30 september konden jullie online stemmen op de weerhouden projecten op het burgerparticipatieplatform. 

De stemmen zijn intussen geteld. Binnenkort worden de winnende projecten bekendgemaakt op doemee.alken.be.

Denk met ons mee

Het online platform doemee.alken.be helpt ons om jou nog beter te betrekken bij specifieke projecten. Registreer je eerst met een e-mailadres of met je Google- of Facebookaccount. Dit is verplicht als je ideeën wil toevoegen of als je wil reageren op een idee. Je gegevens worden niet doorgegeven. Je kan je steeds uitschrijven. 

Procedure

Bedrag

Totaalbedrag: 20 000 euro te verdelen over de gekozen projecten.

Regelgeving

Dit Burgerbudget kadert in het Meerjarenplan 2020 – 2025, waarin de gemeente voluit kiest voor meer participatie. We stimuleren ideeën die inzetten op verbinding van de gemeenschap, kansen grijpen in de buurt of een pijnpunt aanpakken.