Autodelen in Alken

Heb je af en toe nood aan een (extra) wagen? Vind je het aanschaffen van een eigen (extra) wagen te prijzig? Of wil je gewoon graag je steentje bijdragen aan duurzame mobiliteit? Dan is een wagen delen zeker iets voor jou. Vanaf nu kan je twee elektrische deelwagens van Stapp.in vinden in onze gemeente. 

Waarom?

In onze gemeente hebben we ons geëngageerd om de CO2-uitstoot voor ons grondgebied met 40% te doen dalen tegen 2030. We gaan ons allemaal anders moeten verplaatsen, anders moeten bouwen en anders moeten verwarmen. Dat is nu wel duidelijk en urgent geworden. Met #alkenademt en o.a. deze deelwagens helpen we je om goed op weg te gaan voor het klimaat.

Wat is autodelen?

Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: de wagen wordt gebruikt enkel wanneer hij nodig is. Wanneer de wagen niet nodig is kan deze door een andere persoon gebruikt worden.

Hoe kan je een deelwagen gebruiken?

Om een auto te reserveren, moet je eerst een account aanmaken bij Stapp.in. Daarna installeer je de de app van Stapp.in op je smartphone. De deelwagens kunnen gebruikt worden door Alkenaren én het gemeentepersoneel. 

  1. Ga naar www.stappin.be/account en maak daar gratis je account aan.
  2. Download de app op je smartphone via de:
  3. Reserveer een auto via de app. We hebben een Renault Zoë en een Renault Kangoo ZE MAXI ter beschikking.
  4. Op het uur van je reservatie kan je de auto met de app ontgrendelen. Merk je schade aan één van de wagens? Dan geef je dat best door voor je rit, dit via de app.
  5. In de auto liggen instructies om met de wagen te rijden. Neem deze op voorhand aandachtig door, zeker voor je eerste rit.
  6. Na je autorit, parkeer je de auto terug op dezelfde parkeerplaats. Het onderhoud van de wagens gebeurt op regelmatige basis door Stapp.in.

Wat kost autodelen?

Een Stapp.in account aanmaken is gratis. Je betaalt enkel de kosten van je eigen verbruik.

  • Prijs per uur: 4.5 €
  • Prijs per km: 0.30 €

Deze prijzen zijn inclusief btw.

Meer info

Waar kan je de deelwagens vinden?

  • Parking 'T Kapittel (Centrum) - Renault Kangoo ZE MAXI
  • gc Sint-Jorisheem - Renault Zoë 

Een oplaadpunt voor elektrische wagens is voorzien op beide plaatsen.

Meer info

Koen Vanmuysen, ambtenaar Mobiliteit en Verkeer, T 011 59 99 97 of koen.vanmuysen@alken.be