Alken herdenkt

‘Een troostplek voor het gemis, verlies en afstand van je geliefde(n)’

Een troostplek in elke parochie

Maart 2022, 2 jaar na het begin van de eerste lockdown van de coronapandemie. Elke parochie heeft ondertussen zijn eigen troostplek. Verdriet krijgt hier een effectieve plaats, waar je in alle sereniteit, een moment van troost kan vinden voor het gemis van je geliefde(n) die je hebt verloren door deze pandemie. Je vindt deze 3 troostplekken in:

  • Het centrum aan de bibliotheek, Papenakkerstraat 5.
  • Terkoest in de Eikendreef, aan het Wissenboske.
  • St.-Joris in de Hemelsveldstraat.

Paardenbloem

Iedere troostplek is opgesmukt met een mooi kunstwerk dat aansluit bij het symbool van de paardenbloem. Op het einde van haar leven deelt deze bloem al haar kennis met de wereld in de vorm van zaadjes (je mag een wens doen wanneer de zaadjes weggeblazen worden).

Herdenkingsmoment

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart willen wij jou graag een moment van herdenking geven. Een moment om te bezinnen, troost te zoeken maar ook om hoopvol vooruit te kijken.
Daarom wordt in elke parochie een eredienst gehouden met daarna een samenkomst bij de 3 troostplekken.

De erediensten vinden plaats op:

  • Zaterdagavond 12 maart in St.-Joris om 18u.
  • Zondagvoormiddag 13 maart in Terkoest  om 9u.
  • Zondagvoormiddag 13 maart in het Centrum om 11u.

Na de erediensten zal er een samenkomst plaatsvinden aan de troostplek van de desbetreffende parochie. Mis jij iemand door de coronapandemie?
Nabestaanden die dat wensen, worden uitgenodigd om op het moment van de samenkomst aan de troostplek een keramieken paardenbloemetje te komen afhalen.

Nieuw! Wandeling of fietsroute ‘Alken herdenkt’

De dienst vrije tijd heeft een lange wandeling of fietsroute uitgestippeld naar de 3 troostplekken. Meer informatie hierover vind je op www.alken.be/alkenherdenktroute.

Bekijk hier het video event van vorig jaar

Laatst aangepast op: 02-03-2022 om 8.57 u.