Alken herdenkt

Save the date - Alken Herdenkt - Zondag 17 maart 2024

Alken werd in de eerste coronagolf erg zwaar getroffen door het coronavirus. De omstandigheden waarin we van velen afscheid moesten nemen, maakten het des te pijnlijker. Vanuit de nood aan herdenking, verbinding en troost besloot het gemeentebestuur om 3 troostplekken in te richten, eentje in elke parochie. Bij elke troostplek vind je een kunstwerk van Anita Sampermans en een passend gedicht van Mona Thijs. 

In het kader van “Alken herdenkt” is er een herdenkingsmoment op zondag 17 maart 2024. 
Om 11u. wordt er een eredienst gehouden in de St.-Aldegondiskerk in Alken-Centrum waarbij we de coronaslachtoffers herdenken. Aansluitend, rond 12u., komen we samen aan de troostplek in Alken-Centrum (Papenakkerstraat) voor een hapje en een drankje. 

‘Een troostplek voor het gemis, verlies en afstand van je geliefde(n)’

Een troostplek in elke parochie

Maart 2022, 2 jaar na het begin van de eerste lockdown van de coronapandemie. Elke parochie heeft ondertussen zijn eigen troostplek. Verdriet krijgt hier een effectieve plaats, waar je in alle sereniteit, een moment van troost kan vinden voor het gemis van je geliefde(n). Je vindt deze 3 troostplekken in:

  • Het centrum aan de bibliotheek, Papenakkerstraat 5.
  • Terkoest in de Eikendreef, aan het Wissenboske.
  • St.-Joris in de Hemelsveldstraat.

Paardenbloem

Iedere troostplek is opgesmukt met een mooi kunstwerk dat aansluit bij het symbool van de paardenbloem. Op het einde van haar leven deelt deze bloem al haar kennis met de wereld in de vorm van zaadjes (je mag een wens doen wanneer de zaadjes weggeblazen worden).

Nieuw! Wandeling of fietsroute ‘Alken herdenkt’

De dienst vrije tijd heeft een lange wandeling of fietsroute uitgestippeld naar de 3 troostplekken. Meer informatie hierover vind je op www.alken.be/alkenherdenktroute.

Bekijk hier het video event van 2021:

Laatst aangepast op: 04-03-2024 om 8.30 u.