Alken fietst voor pleegzorg

Vanaf 30 maart tot de zomervakantie, zet Alken pleegzorg extra in de kijker. Daarmee willen wij helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als geëngageerde gemeente wil Alken samen met Pleegzorg Vlaanderen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen zullen we de ‘Ronde van Pleegzorg Vlaanderen’ steunen. Met de actie willen we onze inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Op derondevanpleegzorgvlaanderen.be kan je een heleboel uitgewerkte fietsroutes voor Pleegzorg terugvinden. Als je deze routes fietst maak je deel uit van het pleegzorgpeloton en help je Pleegzorg Vlaanderen in hun zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Er zijn Pro Routes voor getrainde fietsers, Familie Routes voor gezinnen en Loopfiets Routes voor de allerkleinsten. Alle routes en startplaatsen kan je terugvinden op de website. 

Loopfiets Route

Familie Route

Pro Route

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorg.be of kom naar een informatieavond in je buurt!