Dramaturgie (Alken-Terkoest)

Koop tickets
  • za 7 september 2024 van 9 - 12 u.
Een voorstelling maken is meer dan een tekst uit het hoofd leren en deze opvoeren. Een voorstelling creëert men en wordt opgebouwd. De keuze voor een bepaalde speelstijl, een decorelement of een specifiek rekwisiet, kan voortkomen uit het creatieproces. Eveneens kan dit wetenschappelijk onderbouwd zijn. We bieden achtergrond die het mogelijk maakt om de visie van een theatermaker en zijn artistieke keuzes helder en concreet te zien.

Voeling krijgen en houden met wat er leeft en beweegt in het theaterlandschap en de kunstensector in het algemeen; dat is natuurlijk ook van belang als je wil weten waarom bepaalde voorstellingen worden gemaakt zoals ze worden gemaakt. Daarom zetten we je ook hierbij op weg.

Een toneelproductie bestaat uit losse elementen die, op de juiste manier verbonden, mekaar gaan voeden tot er een eenheid ontstaat, een synergie. We bekijken hoe die structuur in mekaar zit. Ook verdiepen we ons in de voortdurende zoektocht die een theatermaker heeft naar inspiratie, thema’s, concepten, betekenis, visie, structuur, overzicht…

• DOCENT:
Anneliese Billen

• WANNEER:
3 zaterdagen: 7 + 14 + 21 september 2024
9:00 > 12:00

• WAAR:
Gc d’Erckenteel
Parkstraat z/n,
3570 Alken-Terkoest

• PRIJS:
€60 / €35 (-26j)
OPENDOEK-lid: €45 / €27 (-26j)
Deelname + lidmaatschap: €59 / €34 (-26j)

Kansentarief mogelijk op aanvraag via speelhetslim@opendoek.be.

Locatie

Gc d’Erckenteel
Parkstraat 1 , 3570 Alken-Terkoest

Prijs

  • Basistarief 60

Reserveer