Verwendag in de bibliotheek

Openbare bibliotheek Alken
  • za 8 oktober 2022 van 10 - 12 u.
Na een -noodgedwongen- pauze van 2 jaar organiseert de openbare bibliotheek van Alken terug een verwendag, deze keer op zaterdag op 8 oktober 2022 van 10u tot 12u. Traditiegetrouw verwennen we elke bezoeker met een hapje en een drankje.

Maar er is meer!

Voor de echte leesbeesten organiseren we een ‘slow reading’. Slow reading betekent tijd maken voor een boek en volop genieten van lezen. Het idee van slow reading is niet nieuw. Al eeuwenlang lezen mensen langzaam en aandachtig om het maximum uit teksten te halen. Maar in tijden van digitalisering en een gejaagde leefstijl is lezen voor veel mensen scannen geworden en krijgt slow reading een nieuwe betekenis. Slow reading betekent dan tijd maken voor een boek, je volle aandacht aan de tekst geven en je er niet door haasten. Zo verhoog je niet alleen je concentratievermogen, maar ook je leesplezier. Maak dus een leesafspraak met jezelf en neem deel aan onze slow reading!

Bij slow reading staat het leesplezier voorop: er is geen verplichte lectuur en er zijn geen gezamenlijke besprekingen. Je leest gewoon waar je zin in hebt, dit mag zelfs op een e-reader zijn. Omdat we in groep afspreken, is de enige regel dat het stil is. Deelnemers zijn welkom vanaf 10u in het zaaltje naast de bib (de oude Kouter). Het uurtje slow reading start om 10u30 dus vanaf dan gaat de deur dicht en wordt het stil om te lezen.

De bezoekers in de bibliotheek zetten best hun mooiste glimlach op! Karikaturist Marín tekent op 5 minuten de leukste karikaturen. Misschien tekent hij er ook wel eentje van jou! Ben jij getekend? Dan krijg je het resultaat mee naar huis.

Voor de allerkleinsten voorzien we een muzikaal voorleesmoment. Met een liedje passend bij het verhaal wordt voorlezen nog leuker! Kom dus zeker meezingen en luisteren om 11u.

Deelnemen aan de verwendag is gratis. Inschrijven voor de slow reading kan via e-mail aan jeroen.peeters@alken.be. Voor de overige activiteiten is inschrijven niet nodig.

Locatie

Openbare bibliotheek Alken
Papenakkerstraat 5 , 3570 Alken

Prijs

  • gratis