Het JAC wijst je de weg

Daarvoor is het JAC er! 

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? …
Je kan bij het JAC terecht met elke vraag. 

Het JAC wil meer doen 

Het geeft jongeren die het moeilijk hebben de steun om zelf terug verder te kunnen. Het biedt rust aan diegenen die dat kwijt zijn. Het versterkt de mogelijkheden van jongeren. Het informeert jongeren over hun rechten en staat hen bij in het benutten ervan. Het gaat elke vorm van uitsluiting tegen. Het vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere. 

Het JAC versterkt het welzijn van jongeren. Jouw welzijn, en dat van alle andere jongeren in onze samenleving. 

Hoe? 

Maak een afspraak om langs te komen. Elke woensdagnamiddag is er een JAC-medewerker aanwezig in Alken. Je kan ook bellen, mailen, videobellen of chatten.

Als je dat wil, kan je altijd anoniem contact met ons opnemen. Een hulpverlener geeft je meteen advies, informatie en praktische hulp, maar luistert vooral naar je verhaal. In een aantal gesprekken komen we samen al een hele stap vooruit. Als je daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk. 

Je kiest zelf of je geholpen wil worden en op welke manier. We kijken altijd naar je mogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan. Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren. 

Meer info

JAC Alken, Boskoopweg 3 (in dienstencentrum de Kouter)
T 011 850 005
E jac.alken@cawlimburg.be