Jouw COVID-certificaat aanvragen?

Bewijs dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat! 
Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan het Covid Safe Ticket aanvragen.
Om toegang te krijgen tot het evenement, moet je een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen, een negatieve testuitslag of een bewijs dat je hersteld bent van corona.
 

Hoe aanvragen?

Digitaal

Via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Je vindt in de app je certificaten die je kan downloaden en bewaren. Voor minderjarigen moet een ouder instaan om de coronapas digitaal via itsme te kunnen opvragen. De minderjarige geeft het gsm-nummer op van een ouder, die dan in de itsme-app toestemming geeft, zodat het kind de coronapas kan downloaden.

Meer info over het certificaat: https://www.covidsafe.be


Per post

Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk Vlaanderen. Je hebt hiervoor je rijksregisternummer nodig.

078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur)

Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar je eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
Enkel je vaccinatiecertificaat kan opgestuurd worden. Het test- of herstelcertificaat kan wegens beperkte geldigheid enkel gedownload worden via de app, mijngezondheid.be of www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel.

 
Zorg dat je tijdens je reis naar het buitenland je certificaat bij de hand hebt, niet alleen online, maar ook gedownload/offline op je smartphone of tablet bijvoorbeeld. Heb je de certificaten op de CovidSafeBE-app (mobiele app) opgehaald en het detail ervan bekeken? Dan zijn deze ook direct offline beschikbaar, ook zonder internetverbinding. Of zorg voor een geprinte of papieren versie als back-up. Zo heb je geen probleem als je onderweg geen internetverbinding hebt.