3 Sites Alken Centrum

Met Alken Vallei 2030 creëert de gemeente meerwaarde en regionale uitstraling op vele terreinen: ecologie en natuur, water, toerisme en educatie, sport en recreatie, wandelen en fietsen.

Alken Vallei 2030 bestaat uit twee programma’s.

De ontwikkeling van het valleipark strekt zich uit van aan de Grootstraat, via het sport- en recreatiegebied De Alk, tot aan de manege. In dat gebied geven we meer ruimte aan groen en aan de Kleine en Grote Herk.

De ontwikkeling van drie gebiedsprojecten pakken we aan in samenwerking met een private partner: de site van De Molen, de site Taeymans en de site van de Rijkswachtkazerne.

Update 16.11.2022

Het college van burgemeester en schepenen heeft de selectie van twee bedrijventeams (TM Valles Molendinum en B&R Cogiva Alken Valley) goedgekeurd. Voor deze zorgvuldige selectie werden we begeleid door het ontwerpersduo Sweco/GD&A Advocaten. De twee teams worden uitgenodigd om een offerte voor de drie sites van Alken Vallei 2030 in te dienen. De gemeenteraad zal in december de aanpak van deze gunning in gang zetten.

Alken Vallei 2030 zorgt voor een driedubbele toegang: tot het valleipark in Alken-Centrum, tot de vallei van Herk en Mombeek, en tot Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.

Ga naar Alken Vallei 2030